iğne oyası

iğne oyası
 
AnasayfaKapıTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Karnabahar Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
seyda55
Moderatör
Moderatör
avatar

Mesaj Sayısı : 241
tecrübe puanı : 674
Kayıt tarihi : 08/07/10
Yaş : 27
Nerden : samsun

MesajKonu: Karnabahar Çorbası   Cuma Ağus. 13, 2010 3:09 pm

MALZEMELER
1 adet karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
Yarım limon suyu
1 kutu krema
Yeterince tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine ayrılır. 3-4 çiçek ayrılıp geri kalanı doğranır. Kaynamakta olan 6 su bardağı suya atılır. 15 dakika kadar kaynatılır. Diğer tarafta yağ eritilir. Azar azar un ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt eklenir. 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır. Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekrar kaynaması için ateşin altı yakılır. Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır. 10-15 dakika da bu şekilde pişirilir. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha önceden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır. 5 dakika kadar da bu şekilde haşlanır ve ara sıra karıştırılır. Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://igneoyalarim55.blogcu.com
 
Karnabahar Çorbası
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
iğne oyası :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar-
Buraya geçin: